De voorzitter van de Amazone Partij Suriname (APS), Dylon Gary King, zegt discriminatie te ervaren in de politiek. Dit is hem opgevallen tijdens gesprekken met andere politieke partijen. “We zijn al lang bezig, andere partijen doen hun voorstellen en wij ook, maar die van ons worden niet geaccepteerd. Dat typeer ik als racistisch en discriminerend naar een bepaalde groep toe,” zegt King tegenover Suriname Herald.
“Na vijftig jaar politiek in Suriname is het tijd dat zij ook naar ons komen. We gaan voor het algemeen belang. Wij hanteren hetzelfde plan als zij, dus wat is het probleem dat ze niet onder de paraplu van de APS kunnen deelnemen aan de verkiezingen?” vraagt King zich af.
King geeft aan dat de APS nog steeds in gesprek is met andere politieke organisaties om mogelijke samenwerkingen te verkennen. De focus van de partij ligt nu op het voorbereiden van de verkiezingen en het behalen van zetels. “Ons doel is regeermacht,” benadrukt hij.
Financiering en campagnevoering
APS zal, net als andere politieke partijen, de waarborgsom betalen. “We verzamelen de middelen. Leden betalen contributie en iemand met een hoger vermogen doneert iets meer. We werken met wat we hebben. Als Surinamers verandering willen, stemmen ze voor verandering. Het zijn niet de middelen die zetels binnenhalen,” aldus de APS-voorzitter.
Volgens King draait verkiezingswinst niet om financiële middelen, maar om een sterke boodschap en effectieve lobby. “Als onze boodschap goed overkomt en mensen erin geloven, dan stemmen ze op ons. We moeten ervoor zorgen dat we geregistreerd worden, zodat kiezers op ons kunnen stemmen. Onze beslissingen nemen we op basis van onze achterban, niet op persoonlijke voorkeur,” stelt hij.
APS is al geruime tijd bezig met de verkiezingscampagne. “We hebben veel gehoord en gezien. We geven presentaties en met mijn ervaring kan ik zeggen dat het goed gaat met de APS. We zijn nu bezig om alles in orde te maken voor onze registratie,” besluit King.
Inmiddels is bekend geworden dat de APS en de politieke partij ABOP een samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend. Vicepresident en ABOP-leider Ronnie Brunswijk sprak van een historische bundeling. “Vandaag hebben we geschiedenis geschreven, een historische bundeling,” aldus Brunswijk.