De Kinderuniversiteit Suriname en Webhelp Suriname zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de duur van drie jaren, met de mogelijkheid tot verlenging. De Kinderuniversiteit heeft als doelstelling wetenschap en technologie introduceren bij kinderen van 6 tot 12 jaar, om zodoende vroegtijdig hun interesse te wekken voor hoger onderwijs en doorstuderen.
Volgens oprichtster en voorzitter Jo-Ann Monsels draagt de samenwerking bij aan verduurzaming van dit concept in Suriname. De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat Webhelp naast financiële ook materiële ondersteuning zal bieden en helpen faciliteren van de ‘kindercolleges’.
De Kinderuniversiteit heeft als duurzame missie aanwakkeren van het kritisch en creatief denkvermogen alsook het stimuleren van leren en doorstuderen bij kinderen. Dit sluit aan bij de visie en doelstelling van Webhelp Suriname, met 1.200 werknemers de grootste speler binnen business process outsourcing-industrie in Suriname. Daarbij gaat het om de uitbesteding van de klantenservice en klantencontact door grote Nederlandse ondernemingen en organisaties.
Het klantenservicewerk wordt steeds complexer, waarbij het gaat om taal, snel analyseren en zelfstandig besluiten nemen. Frank Meijer, algemeen directeur van Webhelp Suriname, spreekt van een prachtige industrie, maar meent dat het een probleem wordt als er onvoldoende aanwas van goed geschoolden zal zijn. Vandaar dat Webhelp de Kinderuniversiteit als initiatief belangrijk vindt voor Suriname.
“Bij de Kinderuniversiteit worden nieuwsgierigheid, creatief zijn en kritisch nadenken vroeg aangeleerd. Als groeiend BPO-bedrijf is het voor ons belangrijk dat dit binnen het onderwijs wordt gestimuleerd”, aldus Meijer.
Bij de Kinderuniversiteit hebben inmiddels ruim 1700 kinderen een kindercollege gevolgd. Het streven is dat er dit jaar 3600 kinderen worden bereikt. Het inschrijfgeld per kind bedraagt SRD 100 per college in Paramaribo.
Op scholen in districten worden de colleges gesponsord aangeboden. Maar door de koersontwikkeling wordt het een steeds grotere uitdaging om de financiële drempel laag te houden voor kinderen uit alle sociaaleconomische klassen.
“Deze samenwerking betekent dat we ons inschrijfgeld niet hoeven te verhogen, waardoor we minder uitval zullen hebben van kansarmere deelnemers”, zegt voorzitter Monsels.