“Advocaat Irene Lalji is niet overleden aan COVID, ze is de dupe geworden van het in elkaar gestorte medisch zorgstelsel in ons land”, zegt een zus van de overledene advocaat die arts is. Verder steekt het de nabestaanden van Lalji dat nog voordat de familie was verwittigd van het overlijden, het nieuws als een lopend vuurtje rondging zonder respect voor haar medische status.
De zus zegt verder dat er een gebrek is aan middelen. Niet eens bloed, het niet voorhanden hebben van adequate medische apparatuur, hardwerkende doch inadequaat opgeleide zorgpersoneel en het niet serieus genomen worden bij de eerste opvang in het noodziekenhuis.
“De ingestorte gezondheidszorg is haar fataal geweest. Haar persoonlijke negatieve ervaring heb ik tijdens het bezoek met veel pijn in mijn hart moeten aanhoren. Deze ervaring neemt zij met zich mee. Het zal mij heel lang bijblijven. Machteloos toekijken naar de gebreken in de zorg doet pijn. Desalniettemin ben en ik samen met haar het medisch personeel, de intensivisten en enkele aardige hardwerkende verpleegkundigen heel erg dankbaar voor hun eindeloze inzet.”
Het wel of niet gevaccineerd zijn wenst de zus uit respect niet te bespreken. Zij is niet te spreken over de wijze waarop vanuit de advocatuur is omgegaan met de cliëntendossiers van Lalji.
“Terwijl het lichaam van mijn zus aan het koelen is, wordt door een in deken gehulde mevrouw, het warme laken van mijn zus weggerukt. Haar assistent was nog niet eens bekomen van het pijnlijk bericht en had nog niet de gelegenheid gehad het te verwerken. Ze wordt gesommeerd de cliëntendossiers bij de in dekens gewikkelde mevrouw te bezorgen. In gedachten de ontmanteling van het kantoor van advocaat Lalji. Met een powerhouse aan deskundigheid praat de mevrouw over richtlijnen. Bestonden deze richtlijnen niet toen andere gerenommeerde advocaten kwamen te ontvallen? Of is het omdat de topadvocaat heel veel dossiers achterlaat?”, vraagt de zus zich af.
Het juridisch belang van cliënten zal voortgang vinden. De voorbereiding is in volle gang. “Ik vraag u slechts even geduld. U zult worden gebeld voor het ophalen van uw dossier, dan wel doorverwezen worden.”
Lalji overleed op 2 november en laat een zoon achter.