Oud-korpschef Humphrey Tjin Liep Shie eist een grondig onderzoek naar de dood van zijn collega Herman Gooding. Gooding werd tijdens de militaire periode om het leven gebracht en zijn lichaam werd aan de Waterkant gevonden. Tjin Liep Shie staat erop dat er gerechtelijke opheldering plaatsvindt. “Suriname en zijn burgers verdienen dat. In een rechtsstaat hoort dat,” aldus de oud-korpschef.
In het radioprogramma ABC Actueel schetste Tjin Liep Shie een helder beeld van wie Gooding was, en benadrukte dat de drugsonderzoeken waaraan zij samenwerkten niet de reden voor zijn executie waren. De oud-korpschef beschreef ook nauwkeurig hoe de moord op Gooding volgens politierapporten zou hebben plaatsgevonden. Vanwege alle beschikbare informatie eist Tjin Liep Shie gerechtelijke opheldering over de moord op Gooding.
Het onderzoek naar de dood van Herman Eddy Gooding is vorig jaar heropend. De kinderen van Gooding hopen dat de gerechtigheid die hun grootmoeder, de moeder van Gooding, nooit heeft gekregen, nu alsnog aan hun moeder, de weduwe van Gooding, zal worden verleend. Volgens de voormalige korpschef werkte Gooding bij de onderzoeksdienst van de recherche. Zijn dood had niets te maken met de 1000 kg drugszaak uit die tijd; er speelde veel meer.
Op de avond van zijn dood ging inspecteur Gooding naar de militaire post om te protesteren tegen de, volgens hem, onrechtmatige aanhouding van twee politieagenten. Er deden zich meerdere incidenten voor, waarbij hij zijn wapens moest inleveren.
Gooding was niet alleen, hij was vergezeld door twee collega’s. Terwijl ze onverrichter zake wegreden, werden ze door gemaskerde mannen in de omgeving gestopt, waarna Gooding uit de auto werd gesleurd. De chauffeur die wegreed, hoorde kort daarna een schot. Later zou uit forensisch onderzoek blijken dat Gooding met een jachtgeweer door het hoofd was geschoten.
Tjin Liep Shie zegt dat deze gebeurtenis zeer moeilijk voor hem was, en dat hij zelf het land moest verlaten. Wat er met Gooding is gebeurd, noemt de oud-korpschef verschrikkelijk. Hij vindt dat Suriname het recht heeft om te weten wie hierachter zat.