Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk weet niet precies wat het probleem van de pomphouders is. Dit verklaarde hij voorafgaand aan de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM). De pomphouders hebben dinsdagavond de pompen gesloten en deze werden woensdag opgeheven. Niet alle pomphouders hebben meegedaan aan de actie.
De pomphouders verbonden aan de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB) zijn overgegaan tot de actie omdat de overheid de gemaakte afspraken met hen niet is nagekomen. De SSEB eist een verhoging van 8,5 procent op de pompprijs en wil dat de toekenning van de winstmarge officieel wordt vastgelegd in een beschikking.
Hoewel de overheid heeft aangegeven de winstmarge te willen toekennen, is er nog onzekerheid over de impact op de samenleving. Na de aankondiging van de actie ontstonden er lange rijen bij verschillende tankstations, en de verwachting is dat ook de prijzen in de winkels zullen stijgen, wat geen verrassing zal zijn voor de gemeenschap.
Ondertussen zijn de brandstofprijzen met SRD 1,11 verhoogd. Tegenover Suriname Herald heeft de ondervoorzitter van SSEB, Sirodjenie Jankie, te kennen gegeven dat er nog steeds geen oplossing is voor hun probleem.