“Vrouwen binnen de ABOP hebben wel degelijk een aandeel in de politieke besluitvorming,” zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers. Sila Deel werd benoemd als directeur van de Esther Stichting, maar werd door medewerkers en bewoners verjaagd.
“Wat zou ik anders moeten doen?”, vraagt de vicepresident zich hardop af. “We hebben van alles geprobeerd, maar als je geen leiding kunt geven en het personeel en de bewoners hebben je weggejaagd, kan je de partij daarvoor niet de schuld geven,” verklaart de vicepresident die tevens voorzitter is van de ABOP.
“Hoe kan Deel directeur zijn geweest als wij vrouwen geen kansen boden? Hoeveel vrouwen doen niet mee in de politiek en zijn op prominente posten geplaatst?”, benadrukt Brunswijk. “Wat zij zegt, is voor haar eigen rekening. Ik ga niet in discussie met personen die uit de partij zijn gestapt. Het is je vrije wil om uit de partij te stappen,” benadrukt de ABOP-voorzitter.
“Verkondig geen onwaarheden, als je weggaat, doe dat dan in alle rust. Als ik dingen moet gaan zeggen, mi no wan go broko sma!” Deel was ook adviseur van de commissie Traditioneel Gezag en uitte haar ontevredenheid over de gang van zaken binnen de ABOP tegenover Suriname Herald.
Zij gaf aan dat haar ontevredenheid steeds meer toenam omdat zij haar doelen niet kon realiseren binnen de partij en voor de gemeenschap. Deel heeft zich nu aangesloten bij de nieuwe politieke beweging A Nyun Sranan Beweging (ANSB).
Deel was 25 jaar lid van de organisatie en gaf aan dat het accommoderen van vrienden en familie vooropgesteld wordt. “Het draait om bepaalde families, terwijl de mensen die voor de partij hebben gewerkt en gestemd, worden genegeerd. Ze worden niet gewaardeerd. ABOP voert geen algemeen beleid, maar familiebeleid. Deze partij vertegenwoordigt niet de belangen van de armen.”