DOE-voorzitter Steven Alfaisi is van mening dat er nu geen tijd is voor podiumtaal. Het land zit volgens hem in een diepe crisis, en het is van belang om iedereen erbij te betrekken om Suriname weer gezond te maken. Wie buiten het gelid loopt, moet er gewoon uitgezet worden.
Alfaisi ging in het programma De Tafel in op de actuele politieke situatie in het land. Als voorbeeld van hoe het niet moet, noemt hij de veiligheidssituatie in het land. Het lijkt volgens hem op een grap, gezien de wijze waarop de regering ermee omgaat. Het lijkt op circus stupido 2.0, aldus de DOE-voorzitter.
Wat men volgens hem niet doorheeft, is dat er gespeeld wordt met de belangen van het volk. De partij is ook niet te spreken over het vrienden- en familiebeleid vanuit de regeringstoppers. De DOE-voorzitter vraagt zich af wat voor soort Suriname men wil hebben.
Alfaisi zegt dat hij de enige politicus is die in 2020 zijn vermogen heeft vastgelegd. Zo weet de samenleving wat hij bezit, en als hij na een politieke loopbaan het veelvoudige zou hebben, heeft hij veel te verklaren.
DOE werkt graag met deskundigen om zo een duidelijke ontwikkelingsvisie voor het land te hebben. Zolang een regering niet weet waar het land naartoe moet, ontstaat er volgens Alfaisi onsamenhangendheid.
DOE zal meedoen aan de verkiezingen van 2025. Door in het machtscentrum te komen hoopt de partij de nodige hervormingen door te kunnen voeren. Hoeveel zetels behaald kunnen worden, noemt Alfaisi niet.
Op dit moment is DOE on speaking terms met A20 en de Amazone Partij Suriname om na te gaan op welke wijze er samengewerkt kan worden. Alfaisi spreekt van gelijkgerichte partijen die als doel hebben om Suriname verder te ontwikkelen.
Kijkend naar het beleid dat de huidige regering voert, geeft de DOE-voorzitter het kabinet een onvoldoende. Als gekeken wordt naar volksgezondheid, onderwijs en criminaliteit, dan is er geen verbetering opgetreden. Op de koop toe is de koopkracht afgenomen, wat maakt dat het resultaat negatief te noemen is. De corruptie moet serieus worden aangepakt, omdat dat maakt dat alle sectoren erdoor achteruitgaan.